Romanii, ultimii in UE la locuinte cu baie, dus sau toaleta cu apa


Romania este tara membra a Uniunii Europene cu cel mai mare procent de populatie care traieste in locuinte fara dotari sanitare de baza, cum sunt camera de baie, dusul sau toaleta la care se trage apa, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

 

In anul 2016, 30% dintre romani traiau in locuinte fara dotari sanitare de baza. Totusi, Romania a facut unele progrese, pentru ca in anul 2010 ponderea romanilor fara baie, dus sau toaleta era de 38,5%.

 

Spre comparatie, in anul 2016, 1,9% din populatia Uniunii Europene traia in locuinte lipsite de dotari sanitare de baza.

 

Vecinii nostri din UE stateau mult mai bine decat noi in privinta accesului la baie, dus sau toaleta: in Bulgaria 10,7% nu aveau dotari sanitare de baza, iar in Ungaria doar 3,8%.

 

Dintre toate statele UE pentru care exista date disponibile, cel mai bine se situau in anul 2016 Malta (nimeni nu era in situatia sa traiasca in locuinte fara dotari sanitare de baza), Slovenia (0,2% din populatie era lipsita de dotari sanitare de baza) si Luxemburg (0,5%).

 

Sursa – Eurostat – http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/WDN-20180628-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2F

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s